Uni-Biz Bridge від UGEN
13.09.2024
Запрошуємо на круглий стіл щодо реалізації проєкту «Безпечний дім»
13.09.2024
Show all

ПРАВА ЛЮДИНИ

7-8 вересня доцентка кафедри Олена Козинець взяла участь у Школі прав людини від Центру громадянських свобод та Київської школи прав людини.

Тема прав людини була і залишається актуальною. Особливо важливо знання прав людини, міжнародних стандартів прав людини для навчання майбутніх правоохоронців.

Наразі права людини відіграють фундаментальну роль у сучасній Україні, особливо в контексті її прагнення до демократичного розвитку та інтеграції з Європейським Союзом. Вони є основою для забезпечення рівності, свободи та гідності кожної особи, незалежно від статі, національності, релігійних переконань чи інших характеристик.

У рамках інтеграції з ЄС Україна бере на себе зобов’язання щодо дотримання міжнародних стандартів прав людини. Це включає адаптацію законодавства відповідно до європейських норм, таких як Європейська конвенція з прав людини та ін.

В умовах збройного конфлікту питання прав людини набули ще більшого значення. Захист прав переселенців, постраждалих від військових дій, та захист прав цивільного населення є критично важливими.

У контексті захисту прав людини в Україні значну увагу приділяють гендерній рівності та боротьбі з гендерно зумовленим і домашнім насильством. Це також пов’язано з міжнародними зобов’язаннями, зокрема ратифікацією Стамбульської конвенції.

Таким чином, права людини є невід’ємною частиною демократичного розвитку та побудови правової держави в Україні.

Навчання проходило в офлайн форматі в Києві.

Дякую за запрошення та корисну інформацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *