Оголошення для першокурсників!
13.09.2024
Круглий стіл «Безпечний дім: підсумки проєкту»
20.09.2024
Show all

ТИ НЕ САМОТНІЙ/ТИ НЕ САМОТНЯ

під такою назвою 13 вересня в Чернігові проведено флешмоб, який став потужним інструментом для привернення уваги до проблеми домашнього та гендерно зумовленого насильства, об’єднав людей і створив громадський резонанс.

Захід мав на меті:

– Підвищення обізнаності, привернення уваги до теми насильства, яку часто замовчують. Флешмоб допомагає інформувати широку аудиторію про проблему та її масштаби.

Руйнування стереотипів, оскільки через участь у флешмобах люди можуть показати, що проблема насильства стосується не лише певних соціальних груп чи статей, а є глобальною проблемою, яка зачіпає кожного. Це сприяє подоланню стереотипів та стигматизації постраждалих.

– Підтримку постраждалих. Адже участь багатьох людей у флешмобі демонструє постраждалим від насильства, що вони не самотні, що їх підтримують і готові допомогти. Це може допомогти їм наважитися звернутися по допомогу або говорити про свій досвід.

У ході заходу роздано 400 буклетів з інформацією про форми насильства та контакти установ, куди можна звернутись по допомогу.

Дякуємо всім, хто долучився, закликаємо не бути байдужими!

Фотографії Вікторії Швець та Алли Нітченко

Проєкт реалізується у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Канади. Думки, погляди та рекомендації, викладені в ініціативі, належать авторам(-кам) і не обов’язково відображають офіційну політику чи позицію UNFPA, ГО «Інноваційні соціальні рішення» або уряду Канади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *