8 липня 2020 р. відбулася відкрита дискусія попереднього обговорення «Проєкту Закону «Про медіа» 2693-д: обговорення регулювання онлайн-медіа та платформ спільного доступу до інформації та відео»

НПП кафедри та студенти юридичного факультету приймають активну учать у міжнародному проекті #NEW_MEDIA
02.07.2020
Національний університет “Чернігівська політехніка”запрошує на навчання!
09.07.2020
Show all

8 липня 2020 р. відбулася відкрита дискусія попереднього обговорення «Проєкту Закону «Про медіа» 2693-д: обговорення регулювання онлайн-медіа та платформ спільного доступу до інформації та відео»

Дискусія ініційована Платформою прав людини разом з Комітетом ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики у співпраці з Проєктом «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні».

У заході приймали участь автори законопроєкту – Микита Потураєв, Голова Комітету гуманітарної та інформаційної політики, члени робочої групи, які працювали над текстом, міжнародний експерт Ради Європи, медіаюристи та майже 90 представників громадянського суспільства із різних регіонів України. Національний університет «Чернігівська політехніка» представляла доцент кафедри теорії та історії держави і права, конституційного права Алла Нітченко.

Як відомо, Проєкт Закону «Про медіа» було зареєстровано в Парламенті наприкінці грудня 2019 року, він одразу викликав багато дискусій, спорів та обговорень. Нещодавно було зареєстровано оновлений текст Проєкту Закону, який, крім іншого, вперше регулює і відносини в онлайні.

Загальний огляд оновленої редакції проєкту закону в частині онлайн-медіа та платформ спільного доступу представили юристи зі складу робочої групи: Віта Володовська, юристка ГО «Лабораторія Цифрової Безпеки», Максим Дворовий, юрист ГО «Лабораторія Цифрової Безпеки» та Олександр Бурмагін, юрист ГО «Платформа Прав Людини».

Незалежний аналіз оновленого проєкту закону, зауваження та рекомендації надали Жан-Франсуа Фурнемон, консультант Ради Європи (Бельгія) та Людмила Опришко, експертка ГО "Платформа Прав Людини&quot, голова Комітету НААУ з медіа та рекламного права.Надалі громадське обговорення триває. На 10 та 22 липня заплановані нові сесії відкритих дискусій.

#ChePolytech#ktidpkp_che_polytech

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *