Викладачі «Чернігівської політехніки» реалізують програму розширення прав та можливостей для молодих журналістів (блогерів) «Нові медіа»

27 липня 2020 року в Чернігові розпочався Together We Can! Advocacy Training, що об’єднав молодих лідерів з Чернігівщини в рамках проєкту «Разом Ми – Сила або як стати блогером»
28.07.2020
Опубліковано свіжі рейтинги закладів вищої освіти України.
12.08.2020
Show all

Викладачі «Чернігівської політехніки» реалізують програму розширення прав та можливостей для молодих журналістів (блогерів) «Нові медіа»

Прагнення створити у своєму університеті творчу атмосферу та активізувати молодь в правозахисному напрямку спонукало викладачів НУ «Чернігівська політехніка» взяти участь у проєкті «Нові медіа». Партнерами проєкту, ініційованого ГО «Фундація прав людини» та підтриманого Міністерством закордонних справ Литовської республіки виступили ГО «Центр гендерної освіти» та НУ «Чернігівська політехніка», а реалізувати його взялася енергійна teammate-командадо котрої увійшли молоді та креативні викладачі Політехніки.

Інтерес до правозахисної тематики та активна громадянська позиція об’єднали викладачів різних кафедр та дисциплін. Так, регіональною координаторкою проєкту «Нові медіа» в Чернігівській області стала доцент кафедри соціальної роботи Наталія Шакун, а авангардом реалізації – доцент кафедри теорії та історії держави і права, конституційного права Олександр Марущак, доцент кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту Юлія Перетятько, доцент кафедри технологій машинобудування та деревообробки Сергій Сапон, доцент кафедри маркетингу, РR-технологій та логістики Тетяна Забаштанська, доцент кафедри соціальної роботи Олена Герасименко. Кожен викладач зміг об’єднати довкола себе таку ж ініціативну студентську молодь, яка активно долучилася як до заходів проєкту, так і до ведення блогів на інформаційному ресурсі «Чернігівська блогосфера».

Свою діяльність команда проєкту розпочала в травні місяці з планування та координації подальшої роботи. На зустрічах, які проходили в режимі он-лайн, обговорили основні етапи та напрямки реалізації програми. Активна фаза проєкту стала можливою внаслідок послаблення карантинних обмежень у червні місяці. З дотриманням усіх заходів карантинної безпеки викладачі-волонтери проєкту у тісній співпраці з відомими українськими та чернігівськими журналістами, режисерами, громадськими активістами, представниками місцевого самоврядування та за он-лайн участі колег із Литви, Молдови, Сум провели низку цікавих і змістовних заходів: 2 школи відеоблогерства, 2 круглих столи, 2 одноденні тренінги, 11 міні-тренінгів у форматі блог-кафе.

Завдяки фінансовій та організаційній підтримці адміністрації НУ «Чернігівська політехніка» викладачі-волонтери проєкту провели серію цікавих і змістовних блог-кафе на теми громадянської активності, молодіжної участі у громадському житті, захисту довкілля, антидискримінаційної реклами, саморозвитку та самоосвіти та ролі в цих процесах медіа, спростувавши тим самим твердження, що блогерство не вивчають в університетах.

Команда проєкту також активно співпрацює з медійниками «UA: Суспільне. Чернігів», телеканалу «Дитинець», ТРА «Новий Чернігів», ТРК «СВОБОДА.ФМ», інформ-агенцією «Чернігівський монітор», медіа центром «Моє місто» та ін. Налагоджена співпраця з Департаментом інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, Молодіжною радою при чернігівському міському голові, Управлінням у справах сім’ї, молоді і спорту Чернігівської міськради, КП Чернігівським обласним молодіжним центром, Туристичним інформаційним центром міста тощо.

В другій половині серпня на учасників програми чекає ще 4 блог-кафе, тематика яких буде заздалегідь анонсована. З блогерською діяльністю учасників проєкту можна ознайомитись на медіа платформі «Чернігівська блогосфера», створеній за підтримки «Фундації прав людини» https://blog.stu.cn.ua/

Відеозвіт про основні заходи проєкту «Нові медіа» за посиланнями:
https://youtu.be/QjtixsuYMB0 Тренінг «Stop Fake» 25.06.2020
https://youtu.be/FqEs10I-YbI Блог кафе «Правильне поводження з відходами»24.06.2020
https://youtu.be/n2zgH8LkhAU Блог-кафе «Дискримінаційна реклама»30.06.2020
https://youtu.be/RlqUNDmqwj0 Блог кафе «Молодь користується чи молодь використовують?» 1.07.2020
https://youtu.be/ruZOJu7i3Sk  Блог кафе «Місцеве самоуправління» 2.07.2020
https://youtu.be/gvgtpP1xbgA Блог кафе «Сучасні медіа для освіти і кар’єри» 7.07.2020
https://youtu.be/yQEMDh2zmps  Блог кафе «Зйомка відеороликів для блогів і соціальних мереж» 9.07.2020
https://youtu.be/7a93-hHOVSwБлог кафе «Як взаємодіяти зі ЗМІ?» 14.07.2020
https://youtu.be/XEYxfXXF5GA Блог кафе «Stop Fake» 16.07.2020
https://youtu.be/OauA89Kn1OQ Блог кафе «Партнерство. Базові принципи» 21.07.2020
https://youtu.be/vP1RO0dx2Ts Блог кафе «Ідеологія. Страшне поняття чи дійсність? 23.07.2020
https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=3FClG20HdR0&feature=emb_logo  відео про проєкт «Нові медіа», зняте учасниками школи-тренінгу «Відеоблогерство»3-6.07.2020.
https://www.youtube.com/watch?v=JJIrS_hYlHE&feature=emb_title відео про соціальну роль проєкту, зняте учасниками школи-тренінгу «Відеоблогерство» 3-6.07.2020.

Національний університет “Чернігівська політехніка”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *