«Мир у цифровий час»: про реалізацію проєкту у вересні-жовтні 2021 р.

НУ «Чернігівська політехніка» займає 33 місце у міжнародному неакадемічному рейтингу UniRank University Ranking 2021
30.10.2021
ОГОЛОШЕННЯ
02.11.2021
Show all

«Мир у цифровий час»: про реалізацію проєкту у вересні-жовтні 2021 р.

У вересні-жовтні 2021року в Чернігівській області НУ «Чернігівська політехніка» здійснювалась активна реалізація правозахисної програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Шлях до миру в цифрову епоху». Партнерами університету в реалізації програми виступили ГО «Фундація прав людини», ГО «Центр гендерної освіти», Інститут міжнародних культурних зв’язків (IФA) та Міністерство закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

З метою посилення в суспільстві ідеї діалогу заради порозуміння та примирення як важливої умови сталого розвитку країни, її європейської інтеграції командою проєкту в складі координаторки зав. кафедри філософії і суспільних наук Наталії Шакун, амбасадорок/ів проєкту Тетяни Децюк, Алли Нітченко, Юлії Перетятько, Сергія Сапона, Ганни Чепурної було організовано і проведено круглий стіл із залученням громадських активістів, представників ЗМІ, органів місцевого самоврядування, 2 дводенні тренінги на теми блегерства і лідерства, 10 блог-кафе (двогодинних інтерактивних заходів присвячених обговоренню розширення можливостей громадських діячів та посилення їхніх голосів на місцевому рівні та забезпечення виконання в Україні умов Резолюції 1325 Ради Безпеки ООН, Резолюції 2250 Ради Безпеки ООН та досягнення цілей сталого розвитку до 2030 року).

В рамках реалізації проєктних активностей амбасадори/ки проєкти взяли участь у 5-ти регіональних школах, де мали змогу засвоїти кращі вітчизняні практики правозахисної та блогерської діяльності. Амбасадори/ки проєкту також змогли організувати потужну команду з 50-ти молодіжних активістів-блогерів, які не лише брали участь у заходах, а й набули досвіду їх проведення. Крім того, учасники проєкту висловлювали свою думку щодо послаблення напруження та пом’якшення конфліктів у суспільстві шляхом спільної громадської діяльності на блогосферах НУ «Чернігівська політехніка» та MUSTPOST.TODAY.

У вересні-жовтні команда проєкту відвідала Седнівську та Михайло-Коцюбинську громади, провела з місцевою молоддю блог-кафе на теми ненасильницького спілкування та реалізації Резолюції Ради Безпеки ООН 2250 «Молодь, мир, безпека». В громадах також було проведене соціологічне дослідження громадянської активності місцевої молоді.

В листопаді реалізація проєкту продовжиться і передбачає роботу над кодексом блогера, підведення амбасадорами підсумків реалізації міні-проектів, підготовку запитів про публічну інформацію до державних органів щодо виконання програми Обласної Програми «Молодь Чернігівщини» на 2021-2025 роки та Національного плану дій «Жінки, мир, безпека».

Джерело: НУ “Чернігівська політехніка”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *