Шановні студенти/-ки НУ “Чернігівська політехніка”, не проґавте можливість взяти участь у відборах на наступні стипендіальні програми:
31.01.2022
Ректорат інформує !
07.02.2022
Show all

Тренінг-курс «Домедична допомога»

2 лютого 2022 року відбувся тренінг-курс «Домедична допомога» для співробітників університету. Тренінг провів Титаренко Вячеслав Іванович старший викладач кафедри фізичної реабілітації, практикуючий у сферах масажу, фізичного здоров’я людини, лікувальної фізичної культури та оздоровчих технологій.

Домедична допомога – невідкладні дії та організаційні заходи, спрямовані на врятування та збереження життя людини у невідкладному стані та мінімізацію наслідків впливу такого стану на її здоров’я, що здійснюються на місці події особами, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов’язками повинні володіти основними практичними навичками з рятування та збереження життя людини, яка перебуває у невідкладному стані, та відповідно до закону зобов’язані здійснювати такі дії та заходи.

Від того, наскільки своєчасно і грамотно надана першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги, подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого.

Надана інформація відповідала чітким протоколам домедичної допомоги відповідно до Наказу МОЗ від 16.06.2014  № 398 «Про затвердження порядків надання домедичної допомоги особам при невідкладних станах». Слухачам розповіли про початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги, як проводити серцево-легеневу реанімацію (за допомогою манекена симулятора було представлено куди і як натискати, з якою частотою повторювати і як відстежувати результати при раптовій зупинці серця) та надавати допомогу при ранах та кровотечах, травмах різних частин тіла, переломах, інсультах тощо.

Співробітники дякують кафедрі фізичної реабілітації та Титаренку Вячеславу Івановичу за надану можливість оновити та підкріпити вже здобуті знання.

Джерело: Національний університет “Чернігівська політехніка”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *