Протягом 6 та 7 квітня у форматі онлайн проведені зустрічі із науково-педагогічним персоналом та здобувачами вищої освіти

Upd. We have some issue with PayPal at donorbox, so we added direct university IBAN for charity
30.03.2022
Спочатку епідемія COVID-19 спричинила перехід до дистанційного навчання. Потім – широкомасштабна війна, наступ на землі Чернігівщини, знищення значної частини інфраструктури університету – зумовило відновити роботу тільки у форматі онлайн
11.04.2022
Show all

Протягом 6 та 7 квітня у форматі онлайн проведені зустрічі із науково-педагогічним персоналом та здобувачами вищої освіти

Під час зустрічей ректором було представлено особливості організації освітнього процесу у дистанційній формі з 01.04.2022 та закінчення 2021-2022 навчального року в умовах воєнного стану.

Із презентацією можна ознайомитись за посилання https://cpnu.cn.ua/…/osoblyvosti-organizacziyi…/ або на YouTube каналі https://youtu.be/uEN_faOz80I

Також під час зустрічей було задано багато уточнюючих запитань щодо майбутнього університету, навчання оффлайн, відбудови пошкоджених корпусів, оплати за навчання та проживання у гуртожитках тощо.

Ось основні відповіді на питання, які турбують співробітників і студентів:

«Університет створив умови для організації онлайн навчання максимально можливі в умовах війни! Основні сервери переміщені в безпечні місця та працюють! Дистанційне навчання за 2 ковідних роки стало основою освіти для всього світу.

Чернігівська політехніка працює! Працюють майже 100 % викладачів, працюють студенти та аспіранти, виконуються всі міжнародні проєкти в т.ч. й наукові.

Для тих студентів, які наразі не можуть брати участь в освітньому процесі з різних причин, буде організовано навчання за індивідуальним графіком після появи у них такої можливості!

Що стосується проведення онлайн занять, то вони відбуваються згідно розкладу із використанням платформ MS Teams, Zoom та аналогічних за можливості здобувачів вищої освіти та НПП.

Поки ТИМЧАСОВО платформа дистанційного навчання справді працює нестабільно, з трьох причин:1. З моменту підключення серверу після евакуації він невпинно піддається кібератакам, наразі наші фахівці цю проблему ми вже майже вирішили і продовжують налаштовувати захист.2. Для того щоб його забезпечити стабільність роботи зараз додатково робляться кроки по копіюванні та розміщенню серверу в хмарі, що додатково навантажує сервер. Це тимчасово.3. Всім цим займаються дуже обмежена кількість людей, ті хто змогли евакуюватись (і далеко не тільки цим): рук дуже не вистачає.

Платформа має запрацювати стабільно вже найблищим часом.

Проте не дивлячись на проблеми з платформою дистанційного навчання(на базі Moodle), викладачі додатково комунікують зі здобувачами через месенджери, розміщують методичні матеріали в середині MS Teams та у інших хмарних сховищах, тобто пристосовуються до факторів та докладають усіх можливих зусиль аби не допустити зниження ефективності викладання та якості освіти».

Здобувачі вищої освіти, котрі зацікавлені у міжнародних програмах академічної мобільності (наразі це можливо лише для здобувачок вищої освіти) – звертайтесь до своїх директоратів/деканатів або до відділу міжнародних зв’язків [email protected]

Довідки для здобувачів вищої освіти – за попереднім запитом на офіційну адресу університету [email protected]

Всі інші питання можете задавати:

– на офіційну адресу університету [email protected]

– на офіційну сторінку університету у Meta @chepolytech

– на офіційну сторінку університету у Instagram chernihiv_polytechnic.

Також обов’язково слідкуйте за новинами на сайті!

Джерело: Національний університет “Чернігівська політехніка”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *