Відбувся науково-практичний семінар щодо актуальних проблем правового регулювання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб в умовах воєнного стану

17 травня 2022 року в Національному університеті «Чернігівська політехніка» відбулося офіційне відкриття Тижня Науки-2022
18.05.2022
ЗВО спеціальності 262 “Правоохоронна діяльність” брали участь у II Міжнародній науково-практичній конференції «MODERN RESEARCH IN WORLD SCIENCE»
19.05.2022
Show all

Відбувся науково-практичний семінар щодо актуальних проблем правового регулювання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб в умовах воєнного стану

18 травня 2022 року в рамках проєкту «Тиждень науки Національного університету «Чернігівська політехніка», присвяченого стану наукової діяльності в період війни, відбувся науково-практичний семінар «Актуальні проблеми правового регулювання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб в умовах воєнного стану», організований кафедрою публічного та приватного права Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій.

Спікерами семінару були директори місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги міст Чернігова та Червонограда: Владимир Бобруйко та Наталія Костишин.

Модерувала захід кандидатка юридичних наук, доцентка Валентина Литвиненко.

Від кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін в науково-практичному семінарі взяли участь Елена Козинец , Алла Нітченко та Катерина Ромащенко.

В ході семінару обговорили особливості запровадження воєнного стану оголошеного в Україні та як він впливає на пересічних громадян, зокрема освітян. На основі практичних кейсів розібрали деталі мобілізації, організацію трудових відносин, правила перетину кордону України та обмеження виїзду під час воєнного стану. Окрему увагу звернули на пільги та гарантії внутрішньо переміщених осіб. Розібралися що дає статус внутрішньо переміщеної особи і чому важливо його оформити.

Присутні долучалися до обговорення та мали можливість поставити питання спікерам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *