ПІДПИСАНО ДОГОВІР ПРО СПІВПРАЦЮ
05.01.2023
17 січня 2023 року відбулася онлайн-зустріч студентів спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» з Прокурором Чернігівської області Василиною Сергієм Олександровичем
17.01.2023
Show all

НОВІ ЧАСИ ВИМАГАЮТЬ НОВИХ ЗНАНЬ

Сучасні реалії зміщують акценти у вивченні навчальних дисциплін.Міжнародне гуманітарне право, бувши в мирний час просто однією з галузей міжнародного права, під час збройного конфлікту перетворюється на дієвий механізм захисту життя та здоров’я людей.

19-20 грудня 2022 р. НПП кафедри Веремієнко С.В. та Марущак Н.В. взяли участь у дводенному тренінгу для викладачів та науковців «Особливості викладання міжнародного гуманітарного права в умовах повномасштабного міжнародного збройного конфлікту», організованого Товариством Червоного Хреста України у партнерстві з Українською Асоціацією міжнародного права, в рамках спільного проєкту CR4U з Danish Red Cross in Ukraine. Під час заходу підіймалися та розкривалися такі важливі питання як ризики та виклики для викладання міжнародного гуманітарного права в умовах повномасштабного міжнародного збройного конфлікту; теорія та філософія міжнародного гуманітарного права: значення та форми викладання; інформаційні ресурси з міжнародного гуманітарного права: огляд та застосування при викладенні міжнародного гуманітарного права; принципи міжнародного гуманітарного права щодо ведення бойових дій та інші.

Участь у тренінгу сприятиме кращому розумінню сутності МГП та особливостей його викладання, а також допоможе мотивувати студентів і формувати компетентності з цієї надзвичайно важливої галузі міжнародного права в сучасних умовах.

Успішне проходження тренінгу засвідчують отримані сертифікати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *