ПІДТРИМКА ДЕМОКРАТИЧНОГО РОЗВИТКУ В УКРАЇНІ

16 липня 1990 року було прийнято Декларацію про державний суверенітет України
16.07.2023
«Правда через історії»
18.07.2023
Show all

ПІДТРИМКА ДЕМОКРАТИЧНОГО РОЗВИТКУ В УКРАЇНІ

Представництво Міжнародної фундації виборчих систем в Україні (IFES Україна) та Національний університет «Чернігівська політехніка» знову об’єднують зусилля для підготовки викладачів і надання студентам освітніх послуг, які сприятимуть утвердженню ідей верховенства права та демократії. Так у навчальний процес здобувачів вищої освіти ОП «Правоохоронна діяльність» буде запроваджено інноваційний та інтерактивний курс із вирішення виборчих спорів, який реалізовується за партнерської підтримки IFES (Міжнародна фундація виборчих систем), USAID Ukraine – USAID Україна, Міністерства міжнародних справ Канади (Embassy of Canada to Ukraine Canada’s International Development – Global Affairs Canada) та британської допомоги від уряду Великої Британії (British Embassy Kyiv).

Вивчення нової навчальної дисципліни буде сприяти набуттю нових та поглибленню здобутих під час навчання теоретичних знань, формуванню практичних вмінь і навичок щодо ефективного вирішення виборчих спорів відповідно до принципів права, кращих міжнародних практик та з урахуванням специфіки національного законодавства.

Викладати курс будуть сертифіковані тренерки кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Олена Козинець та Алла Нітченко, які пройшли ТРЕНІНГ для викладачів ЗВО з методики викладання навчального курсу «Вирішення виборчих спорів» з 11 по 14 липня 2023 р. в м. Івано-Франківськ.

Курс «Вирішення виборчих спорів» – є надзвичайно важливий в умовах сьогодення. Оскільки після Перемоги потрібно буде проводити перші післявоєнні вибори і вже зараз потрібно працювати над пошуком вирішення проблем, які можуть постати при прагненні відновити функціонування демократичних інститутів.

Курс базується на світовій методології IFES для університетів «Посилення залученості через освіту для демократії» (Strengthening Engagement through Education for Democracy – SEED).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *