НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ КАФЕДРИ ПІДВИЩИЛИ КВАЛІФІКАЦІЮ НА ЛІТНІЙ ОНЛАЙН-ШКОЛІ«Я ОБИРАЮ ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ»
17.08.2023
ОСВІТНІЙ ФОРУМ ПРАВ ЛЮДИНИ: ОБ’ЄДНАНІ
28.08.2023
Show all

ОСВІТА З ПРАВ ЛЮДИНИ В УМОВАХ ВІЙНИ

24-26 серпня 2023 р. НПП кафедри Олена Козинець та Алла Нітченко взяли участь у четвертому блоці Освітнього форуму прав людини: об’єднані «Освіта з прав людини в умовах війни», який відбувся в Освітньому домі прав людини в Чернігові.

На блок «Освіта в умовах війни» із різних куточків України приїхало багато освітян, щоб обмінятися своїм досвідом та здобути нові знання. Також долучилися правозахисники й журналісти.

Дні були насичені цікавими заходами, зокрема разом із Ларисою Гретченко (адвокаткою, медіаторкою, експерткою з антибулінгу, лекторкою Вища школа адвокатури НААУ, керівницею Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ та Головою Комітету з сімейного права НААУ, сертифікована тренерка/тьюторка курсів програми Ради Європи HELP) говорили про те, як підвищити рівень обізнаності про гарантії реалізації права на освіту; як розпізнавати правову конструкцію правопорушень у галузі освіти та їх відмінність від “лояльних дій назустріч учням і батькам”; намагались проаналізувати виклики та ризики в освітній діяльності та здійснити пошук рішень на їх усунення. Торкнулися теми колабораційної діяльності в освітній галузі тощо. Також з Олександрою Козорог говорили про Проект «Школа – територія прав людини» та його підтримку під час війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *