«НА ШЛЯХУ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ: ГАРМОНІЗАЦІЯ ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ З ПРАВОМ ЄС»

Доцентка кафедри Алла Нітченко брала онлайн участь у тренінгу «Як повести громаду за собою заради змін?»
23.09.2023
ВІДБУЛОСЬ БІНАРНЕ ЗАНЯТТЯ З ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
26.09.2023
Show all

«НА ШЛЯХУ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ: ГАРМОНІЗАЦІЯ ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ З ПРАВОМ ЄС»

Саме таку назву мав круглий стіл, якій відбувся 25.09.2023 у змішаному форматі (онлайн і офлайн) та до якого долучилися сертифіковані викладачки з дисципліни «Вирішення виборчих спорів» (IFES Україна), доцентки кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін НУ «Чернігівська політехніка» Олена КОЗИНЕЦЬ та Алла НІТЧЕНКО.

Під час круглого столу відбулися дві панельні дискусії «Законодавство Європейського Союзу про вибори: огляд та спільні зобов’язання для всіх країнів-членів ЄС» та «Шлях України до Європейського Союзу: необхідність гармонізації законодавства в сфері виборів та рекомендації для України».

Під час другої панельної дискусії учасникам круглого столу було представлено дослідження IFES в Україні «Законодавство Європейського Союзу про вибори: огляд та спільні зобов’язання для всіх країн – членів ЄС».

До участі в обговоренні дослідження були запрошені народні депутати України, представники органів влади, вітчизняних і міжнародних організацій та інституцій, науковці та експерти.

Модерувала круглий стіл: ЗАГОРУЙКО Аліна Леонідівна, Народна депутатка України, Заступниця голови Комітету, голова підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Захід організовано представництвом Міжнародної фундації виборчих систем в Україні (IFES) у співпраці з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з метою створення платформи для обговорення необхідних змін задля гармонізації виборчого законодавства України із законодавством Європейського Союзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *