ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО – ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ

ВИКЛАДАЧКИ ДИСЦИПЛІНИ “ГРОМАДЯНСЬКА ОСВІТА” БРАЛИ УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ “ПРАВА ЛЮДИНИ В УМОВАХ ПРАВОВОГО РЕЖИМУ ВОЄННОГО СТАНУ”
27.10.2023
БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ
03.11.2023
Show all

ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО – ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ

30 жовтня 2023 р. доцентки кафедри Олена Козинець та Алла Нітченко брали участь у вебінарі «Домашнє насильство – порушення прав людини: що треба знати працівникам освіти?»

Спікером вебінару був Віктор Вальчук – радник Міністра соціальної політики України, національний експерт, тренер із запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, керівник правозахисної громадської організації «Велес+», експерт УГСПЛ

Під час вебінару ознайомилися з нормами чинного законодавства у сфері запобігання та протидії домашньому насильству під час воєнного стану, обговорили алгоритм дій у разі виявлення постраждалої дитини. Увагу було акцентовано на тому, що діти залишаються «невидимими постраждалими», оскільки в протоколах у більшій мірі не фіксується факт присутності дітей у місці скоєння домашнього насильства.

Хоча присутність дитини в місці скоєння домашнього насильства є підставою вважати дитину автоматично постраждалою.

Також увагу було звернено на те, що відповідно до діючого законодавства кожен громадянин України, іноземець чи особа без громадянства, яким стало ВІДОМО про вчинення домашнього насильства ЗОБОВ’ЯЗАНІ невідкладно повідомити відповідні органи.

Захід організовано Українською Гельсинською спілкою з прав людини в рамках Програми USAID Ukraine – USAID Україна «Права людини в дії».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *