Міжнародне гуманітарне право в умовах збройного конфлікту має знати кожен

ВИРІШЕННЯ ВИБОРЧИХ СПОРІВ
29.01.2024
Тренінг «Менеджмент соціальних проєктів у сфері громадської безпеки, відновлення громад та соціальної згуртованості»
18.02.2024
Show all

Міжнародне гуманітарне право в умовах збройного конфлікту має знати кожен

Чи могли би ми подумати, що МГП (право війни) стане однією з найактуальніших галузей права в Україні?

Нажаль, так сталось, що вже майже 10 років в Україні МГП не тільки не втрачає актуальності, а й набуває все більшого значення, особливо після повномасштабного вторгнення 2022 р.

4-5 лютого 2024 р. доцентки кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Олена Козинець та Наталія Марущак мали нагоду долучитись до дводенного тренінгу на тему «Особливості викладання міжнародного гуманітарного права в умовах міжнародного збройного конфлікту» організованого Українським Червоним Хрестом (Червоний Хрест України) за підтримки Британського Червоного Хреста (British Red Cross) та за сприяння Міністерства закордонних справ у справах Співдружності та розвитку Великої Британії.

Оновили знання з міжнародного гуманітарного права завдяки злагодженій роботі тренерів, долучились до вирішення кейсів, які, зокрема, були створені в тому числі і на матеріалах Чернігова та Чернігівської області, подискутували з колегами щодо ризиків та викликів для викладання МГП в умовах збройного конфлікту, а також виділили для себе корисні інформаційні ресурси.

Окремим цікавим аспектом було обговорення відповідальності рф у міжнародному збройному конфлікті проти України, та в цілому специфіка викладання теми відповідальності для різних цільових аудиторій.

Захід проводився Червоним Хрестом України спільно з Українською Асоціацією Міжнародного Права, які тривалий час продовжують поширювати знання з міжнародного гуманітарного права для різних цільових груп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *