ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНИЙ СТАН МІЖНАРОДНОГО ПРАВА ЩОДО БІЖЕНЦІВ

НПП КАФЕДРИ ТА ЗДОБУВАЧІ ВИЩОЇ ОСВІТИ БРАЛИ УЧАСТЬ У ШКОЛІ-ТРЕНІНГУ «МЕХАНІЗМИ ПОСИЛЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ЗГУРТОВАНОСТІ ТА СОЛІДАРНОСТІ В МІСЦЕВИХ ГРОМАДАХ ПІД ЧАС ВІЙНИ»
13.09.2022
РОЗВИТОК SOFT SKILLS РАЗОМ ІЗ UGEN
17.09.2022
Show all

ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНИЙ СТАН МІЖНАРОДНОГО ПРАВА ЩОДО БІЖЕНЦІВ

19 серпня 2022 р. завідувач кафедри Олена Козинець взяла участь у вебінарі, який було організовано та проведено командою ГО «Вектор прав людини» на тему: «Історія та сучасний стан міжнародного права щодо біженців».

Ця тема є актуальною в умовах ведення військових дій, коли мільйони людей вимушено залишають свої домівки через небезпеку для свого життя, життя своїх дітей, рідних та близьких. Говорили про права біженців, права осіб, які шукають тимчасового притулку, права внутрішньо переміщених осіб.

СПІКЕРАМИ БУЛИ: Ольга Поєдинок, кандидатка юридичних наук, адвокатка, доцентка кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Очолює ГО «Студія сучасного права» та Громадську раду при Державній міграційній службі України, входить до складу Колегії Державної міграційної служби УкраїниЛідія Кузьменко, радниця з питань захисту Агентства ООН у справах біженців. Має 13 річний досвід роботи в міжнародних організаціях, зокрема в сфері захисту прав людини. Кандидатка юридичних наукМодератором був Назарій Боярський, член правління ГО «Вектор прав людини» (Україна), член тренерського пулу Молодіжного департаменту Ради Європи, незалежний експерт Мережі з громадянської освіти у Східній Європі (EENCE).

Вебінар проведено ГО «Вектор прав людини» https://www.facebook.com/hrvector.org (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» https://www.facebook.com/tolerorganization (Грузія) та ГО «Promo-LEX» https://www.facebook.com/promolex.md (Молдова) в межах проєкту «У пошуках солідарності» за підтримки Фундації Будинків прав людини https://www.facebook.com/humanrightshouse та фінансової підтримки Європейського Союзу https://www.facebook.com/Europeanunionpage.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *