«СУЧАСНИЙ ЮРИСТ: ЯК ТЕХНОЛОГІЇ ЗМІНЮЮТЬ ПІДХІД ДО ПРАВА»
26.09.2023
ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ОПП ПРАВООХОРОННА ДІЯЛЬНІСТЬ І-ІІІ курсів
27.09.2023
Show all

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЛЯ ПРАВНИКІВ

В період з 15 травня по 15 серпня 2023 року доцентка кафедри Алла Нітченко пройшла курс підвищення кваліфікації на тему  «Сила права: вирішення правових проблем соціально вразливих груп».

Програма підвищення кваліфікації була реалізована ГО «Інкубатор  демократичних ініціатив» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України та охоплювала актуальні для сьогодення теми. Зокрема, у фокусі правової допомоги: потреби, специфіка, виклики, етика, досліджено наступні вразливі групи:  ЛГБТІК+, людей, які постраждали від домашнього насильства, внутрішньо переміщених осіб, ромів, бездомних людей, людей з інвалідністю, людей, які вживають наркотичні речовини.

Лектори курсу — потужна команда експертів та експерток -практиків:

Діана Бабаян, адвокатка, начальниця відділу з питань гендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству Управління забезпечення доступу до правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги, сертифікована Радою Європи тренерка з питань запобігання дискримінації та протидії злочинам на ґрунті ненависті.

Nazarii Boiarskyi , правозахисник і тренер неформальної освіти. громадська організація «Інкубатор демократичних ініціатив», член Тренерського пулу Ради Європи, незалежний експерт Мережі громадянської освіти Східної Європи (EENCE), експерт Коаліції з протидії дискримінації в Україні.

Микола Бурлуцький, голова громадської організації «Чачімо», громадський радник, пастор ромської християнської церкви, експерт в питаннях інтеграції ромських громад в українське суспільство.

Valeriya Vershynina, юристка, Директорка з правових питань Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», експертка з адвокації, співавторка настільних просвітницьких ігор, співавторка трьох державних стратегій інтеграції ВПО та операційних планів до них, тренерка для тренерів з захисту прав людини ВПО та соціального захисту ВПО.

Лариса Гретченко, адвокатка, медіаторка, експертка з антибулінгу, керівниця Центр “Адвокат дитини” ВША НААУ, заступниця Голови Комітету з сімейного права НААУ, керівниця проєктів і програм та лекторка Вищої школи адвокатури НААУ, сертифікована тренерка/тьюторка навчальних курсів Програми Ради Європи HELP.

Людмила Гриценко, адвокатка, лекторка Вищої школи адвокатури НААУ, членкиня Ради Комітету з Сімейного права НААУ, тренерка тренінгової групи АС.

Ганна Довбах, директорка Євразійської асоціації зменшення шкоди Eurasian Harm Reduction Association – EHRA, членкиня наглядової ради Міжнародного консорціуму з наркополітики (IDPC), учасниця координаційної команди Форуму громадянського суспільства Європейського Союзу з ВІЛ, ТБ та гепатитів, членкиня глобальної робочої групи зі співпраці НУО та UNODC, членкиня робочої групи ООН регіону Центральної та Східної Європи та Центральної Азії із декриміналізації ключових груп населення.

Dmytro Zharyi, адвокат, правозахисник. Виграв першу судову справу в Україні щодо дискримінації людей з інвалідністю.

Alyonka Krivulyak, директорка Департаменту Національних гарячих ліній та соціальної допомоги, Координаторка Національної гарячої лінії для дітей та молоді в Громадській організації Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine, тренерка з превенції та протидії гендерно зумовленому (зокрема, домашньому) насильству, медіа-експертка.

Марина Лугиня, начальниця відділу розвитку партнерської взаємодії управління зовнішніх зв’язків Координаційного центру з надання правової допомоги.

Bogdan Moysa, правозахисник, експерт з прав людей з інвалідністю, аналітик Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ.

Eugene Savvateev, учасник спільноти Sant’Egidio. Має більше 10 років досвіду спілкування, роботи і дружби з бездомними. Відповідальний за проєкт «Теплий дім» – безпечний простір для бездомних. Журналіст.Sergii Teleshev, адвокат, член Комітету підвищення кваліфікації Ради адвокатів Одеської області, сертифікований випускник курсу протидії дискримінації та злочинам на ґрунті ненависті.

Анастасія Шепеленко, адвокатка, громадська організація «Десяте квітня» (керівниця юридичного департаменту), членкиня команди Центру «Адвокат дитини» ВША НААУ.

Святослав Шеремет, координатор з питань політики та законодавства Національного ЛГБТІ-консорціуму України #LGBTI_PRO, національний експерт з питань ЛГБТ, проблематики сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності, питань антидискримінаційного законодавства, прав і свобод людини.

Проєкт «Сила права: вирішення правових проблем соціально вразливих груп» реалізується ГО «Інкубатор  демократичних ініціатив» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України. Активність є складовою проєкту «Сприяння соціальній згуртованості в Україні / Пункт 7» за підтримки Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *